• SmartBooks - interaktívna cvičebnica na našej škole

          • V rámci profesijného rastu pedagógov sme sa dnes zúčastnili vzdelávania ako interaktívne vzdelávať žiakov cez prvú inteligentnú cvičebnicu SmartBooks. Lektor, Mgr. Anton Oberhauser, pedagógom vysvetlil ako program žiaka vyskúša, vysvetlí mu, čo nevie a precvičuje ho až do naučenia. Obsahuje celé učivo ZŠ. Dieťa sa učí samo, interaktívne i hrou. Je to výborná pomoc aj pre rodičov, ak s nejakým učivom nevedia dieťaťu pomôcť. Program žiakovi jednoducho a názorne vysvetlí nové učivo, ak napr. chýbal v škole. Ďakujeme p. lektorovi za návštevu našej školy i za nové poznatky pre našu pedagogickú prax.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Riaditeľské voľno pre 2. a 4.ročník

          • Riaditeľka školy vyhlasuje na deň 19.10. 2023 (vo štvrtok) riaditeľské voľno pre 2. a 4. ročník pri ZŠ, Slovinky 71 ,z dôvodu testovania pohybových predpokladov žiakov v 1. a 3. ročníku. Testovanie prebehne na základe § 58 písmena p) zákona č.440/2015 Z.z. na všetkých základných školách. Žiaci 2. a 4. ročníka sú v tento deň automaticky odhlásení aj z obeda.

            Testovaní žiaci 1. a 3. ročníka prídu do školy riadne na 7:40h.

            Koniec testovania o 12:00h. Testovaní žiaci majú v tento deň riadne obed.

            ŠKD bude z organizačných dôvodov pracovať iba ráno, poobede nie.

            Ďakujeme za porozumenie.

            S pozdravom : Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Podujatie žiakov z pravoslávnej NBV

          • „Poznaj svoju vieru, poznaj svoj kraj“

            Ani veterné jesenné počasie nás dňa 8. 10. 2023 neodradilo od toho, aby sme sa zúčastnili plánovaného výletu pre deti navštevujúce pravoslávne náboženstvo (ročníky 1. – 5.). Program bol veru pestrý – počas popoludnia sme zrealizovali :

            - modlitby v prírode,

            - návštevu jaskyne Zlá diera,

            - naberanie minerálnej vody Salvator z prameňa v obci Lipovce,

            - objasnenie „geomagnetickej anomálie“ nad Lačnovom,

            - hru na atraktívnom ihrisku vo Fričovciach.

            Deti teda stihli zábavu, poučenie, dobrodružstvo i rozjímanie nad krásou Božieho stvorenstva. Úprimná vďaka patrí Petrovi Mižigárovi a Majke Kosturákovej za výpomoc pri zabezpečení prepravy detí. Veríme, že čoskoro zorganizujeme i ďalšie poznávacie zájazdy s cieľom upevniť vzťahy medzi spolužiakmi a naučiť sa budovať v praxi i vzťah

            k Bohu.

            Podujatie pripravil : Mgr. Miroslav Guba, duchovný otec

          • Beh ulicami mesta - 57. ročník

          • Ďakujeme organizátorovi súťaže mestu Krompachy , že si dnes mohli i naše žiačky a žiaci zmerať sily v behu so svojimi kamarátmi z krompašských škôl. Ceníme si, že sa napriek rannému dažďu postavili na štart, bojovali a boli krásne úspešní:

            Deti do 6. rokov:

            1. miesto : Olívia Perháčová - 1. roč.

            2. miesto : Sabínka Štecová - 1. roč.

            Najmladšie žiačky:

            3. miesto : Zara Haľková - 4. roč.

            Starší žiaci:

            2. miesto : Nikolas Kodajek - 9. roč.

            Blahoželáme!Máme z toho veľkú radosť! Taktiež ďakujem všetkým žiakom a žiačkám, ktorí dnes nastúpili na štart a zápasili o medailu pre svoju školu. Super, žiaci! Sladká odmena je tu aj pre Vás. Ďakujem p. učiteľkám : Mgr. N. Bernáthovej a Mgr. M. Čipkárovej za prípravu i sprevádzanie žiakov na súťaži.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy.

          • Školská knižnica je už otvorená

          • "Povedz mi,čo čítaš a ja Ti poviem, kto si."

            Oznamujeme rodičom a žiakom,že školská knižnica je opäť pre žiakov otvorená a to každý piatok cez veľkú prestávku.Pribudlo nám veľa pekných nových kníh.Pri výbere kníh dbáme o to,aby priniesli žiakom nielen dobrodružstvo,záhady a smiech,ale aj hodnoty a históriu.

            Doba vypožičania knihy je 14dní. Máme aj pár žiakov, ktorí nám ešte nevrátili knihu z minulého šk. roka. Triedne učiteľky budú tento týždeň kontaktovať rodičov, aby sme to napravili. Týmto žiakom zatiaľ knihy domov nepožičiame, kým to nedoriešime. Ďakujeme za porozumenie.

            Pripravuje: Mgr.Mária Szabóová

          • Európska noc výskumníkov v Košiciach

          • História a veda deťom

            29.9. 2023 sa uskutočnil jedinečný festival vedy, ktorý má za cieľ interaktívnym spôsobom šíriť vedecké poznatky a objavy. Žiaci piateho a šiesteho ročníka našej školy navštívili 17. ročník festivalu s názvom Európska noc výskumníkov v Košiciach.

            Deti navštívili najskôr Slovenské technické múzeum v Košiciach a potom vedecké stánky v OC Optima.

            Mali možnosť porovnať, ako ľudia pracovali v minulosti a ako bádajú dnes.

            Pripravili : PaedDr. Dzuriková, Mgr. Parimuchová, Mgr. Hvizdošová

          • Sme škola otvorená pre mentoring. Spolupracujeme s RCPU Gelnica , Spišská Nová Ves

          • V tomto školskom roku sa naša škola, v zmysle svojich cieľov profesijného rastu,  otvorila skúsenostiam našich kolegýň a kolegov z regiónov Gelnica a Spišská Nová ves. Mentoring je nová forma otvorenej spolupráce učiteľov a spoločného profesijného rastu. Zoznámte sa s tímom mentorov RCPU Gelnica, Spiš, na ktorých sa školy v našom regióne môžu obrátiť aj v súvislosti so zavádzaním nového kurikula a míľnikov Vzdelávania pre 21. storočie. 

            Pri tejto príležitosti sa v škole uskutočnilo aktualizačné vzdelávanie učiteľovPrivítali sme v našom pedagogickom kolektíve  riaditeľku RCPU, Mgr.Silviu Oleníkovú, ktorá sa rozvoju školstva na Slovensku venuje už dlhé roky cez naše i zahraničné projekty.

            Strávili sme s ňou na prvý pohľad poobedie hrou 🙂 ,ale všetko sú to spôsoby práce nielen pre profesijný rozvoj učiteľov, ale i na prehlbovanie dobrej klímy školy a našich dobrých vzťahov.Ďakujem,Silvia a aj Vám milé kolegyne a kolega za flexibilný prístup.

             

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

            Regionálne centrum podpory učiteľov - mentori Gelnica, Spiš

          • Prednáška: "Povedz alkoholu a droge: NIE!

          • Dnešná prednáška pre našich teanegerov mala úspech. P. Peter Remper zo združenia Bez drog veľmi pútavo a konkrétne vysvetlil našej mládeži, aká "drahá" môže byť v živote už jedna zbytočná chyba a zlé rozhodnutie. Tiež ako sa často závislosť začína už v rodine s návykom mať pri každej príležitosti doma na stole alkohol. Už detské oslavy s nealko šampanským navádzajú deti vnímať alkohol ako "nutnú" súčasť hocijakej životnej udalosti, čo je samozrejme nepotrebný návyk. Želáme našej mládeži, aby od nás preberala len tie správne návyky a mala dosť síl neopakovať chyby dospelých.

            Pripravil : p. Peter Remper Ďakujeme.

          • Steel park vedy a zábavy v Košiciach

          • Žiaci mali príležitosť zábavnou formou skúmať vedecké hypotézy, overovali technické a prírodovedné zákonitosti.Osvedčilo sa opäť,že raz vidieť je viac ako 100x počuť.

            Pripravili: Mgr.Tomašková a Mgr.Klapáčová

          • Dni mesta Krompachy pozdravili i naši talentovaní žiaci

          • Ďakujeme SZÚŠ Prakovce za hudobnú spoluprácu pri príprave krásneho umeleckého vystúpenia pri príležitosti osláv Dní mesta Krompachy.

            Sú to hodiny nácvikov a tvrdej práce, tak vedúcej hudobného telesa, našej pani učiteľky, Mgr.Anetky Bučkovej, ako i dievčat a hudobníkov,ktorí hudbe a umeniu venujú kus srdca a času.Ďakujem.

            Taktiež ďakujeme organizátorom programu za milé privítanie,umožnenie vystúpiť, vzájomnú podporu mladých talentov a možnosť potešiť tak hostí pekným vystúpením.

            Mgr.Anna Rybárová,riaditeľka školy

            Program pripravila : Mgr.Anetka Bučková - ďakujem,p.učiteľka

          • Cesta k šťastiu bez alkoholu a drog - prednáška

          • Milí rodičia, veľmi si želáme, aby sa Vaše deti , najmä v teanegerskom veku, venovali radšej svojim talentom, záľubám a vzdelávaniu, než "krivým" cestám a závislostiam. Je preto veľmi potrebné, aby ste dobre poznali, čím sa vo voľnom čase Vaše dieťa zaoberá, s kým ho trávi. Rozprávajte sa s nimi často o tom, čo cítia, či sú šťastní, alebo sklamaní. Nepodceňujme tento dôležitý čas - čas pre rozhovor s mladým človekom. Pekný víkend.

            Mgr. Anna Rybárová, RŠ a kolektív ZŠ Slovinky

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov - oznam pre rodičov v ŠKD

          • Milí rodičia žiakov v ŠKD, oznamujem Vám, že z organizačných dôvodov, kvôli vzdelávaniu učiteľov, bude ŠKD v pondelok 25.9.2023 pracovať len do 14:00h. Prosíme, aby ste si v tento deň vyzdvihli deti skôr. Ďakujeme pekne za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Celoškolské a triedne rodičovské združenie

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom, že dňa 28.9.2023 o 15:30h sa v škole uskutoční celoškolské rodičovské združenie. Tešíme sa na Vás. Veríme, že Vám rodinné i pracovné povinnosti dovolia stretnúť sa s nami na prahu školského roka 2023 /2024.

            PROGRAM:

            1.Privítanie

            2. Prerokovanie školského poriadku.

            3. Oboznámenie s inováciou školského vzdelávacieho programu.

            4. Organizačné informácie - plavecký výcvik, Škola v prírode.

            5. Aktívna činnosť inkluzívneho tímu na škole - rozvrh ped. asistentov.

            6. Diskusia.

            Triedne rodičovské združenia sa uskutočnia taktiež 28.9.2023, ale už podľa pokynov a časovej dohody s triednymi učiteľkami, ktoré Vás budú informovať po jednotlivých ročníkoch.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Oznamy - krúžky

          • Milí rodičia venujte, prosím, pozornosť tomuto oznamu.

            1. Zverejňujeme zoznam krúžkov i s časovým harmonogramom. Došlo k menším zmenám. Pohybové hry a Športový krúžok tento rok nebudú pracovať z osobných i organizačných dôvodov vedúcich krúžkov.  Naopak dobrá správa je , že pribudne krúžok 3D tlač a programobvanie pre žiakov 5.- 9. ročníka. 

            Vzdelávacie poukazy odovzdajte, prosím dozajtra - 14.9.2023. Bola by veľká škoda, ak by Vaše deti túto dotáciu na krúžky nevyužili. Vďaka nej majú krúžky zdarma.

            2. Telefónna linka v ŠKD už je obnovená a telefónny kontakt 053/447 21 85 - je opäť funkčný.

            Pekný deň. Mgr. Anna Rybárová , RŠ

             

          • Kontakt Školský klub detí

          • Milí rodičia detí v Školskom klube, nakoľko nám Slovak Telekom doručil nesprávny aparát, musíme ho zameniť. Nedá sa preto na zverejnený kontakt dovolať. Kým to prebehne volajte , prosím , na číslo : +421 53/429 81 85. Ospravedlňujeme sa za ťažkosti. Riešime to.  Ďakujeme za porozumenie. Pekný deň. 

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

          • Atraktívne vzdelávacie programy na našej škole

          • Aj v tomto školskom sa na našej škole vyučuje predmet:

            Viac ako peniaze (VaP) ,

            cez ktorý vďaka výborným metodickým materiálom a šikovným pani učiteľkám rozvíjame pravidelne finančnú gramotnosť našich žiakov už od 1. ročníka až po 9. ročník.

            Taktiež sa cez vzdelávací program portálu JaSlovensko.sk venujeme digitalizácii vzdelávania, robotike a programovaniu. Micro: bity, ktoré nám pravidelne zabezpečuje Nadácia Pontis sa stali obľúbenou aktivitou na hodinách informatiky. Tieto programy pripravuje Mgr. Adriana Parimuchová

            V tomto školskom roku sme pridali pre našich žiakov aj naozaj rozsiahly vzdelávací program:FENOMÉNY SVETA a začali sme aktívnu spoluprácu so skúsenými pedagógmi pre vzdelávanie 21. storočia a to zo vzdelávacieho centra EDULAB Bratislava. Naše učiteľky tak budú mať dostupný nádherný digitálny vzdelávací obsah vrátane edukačných videí i BBC.

            Snažíme sa pre našich žiakov zabezpečiť naozaj maximum, aby mohli v živote uspieť na pracovnom trhu a boli pripravení na budúce aj digitálne povolania v spoločnosti.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Vzdelávacie poukazy na krúžky

          • Milí rodičia a žiaci, v pondelok prinesú domov Vaše deti vzdelávacie poukazy na krúžky. Prosíme, aby ste ich podpísali a ceruzou na druhú stranu napísali, ktorý krúžok pre dieťa vyberáte, príp. ktorý si žiak /čka vybrali.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste povzbudili svoje deti tráviť voľný čas tvorivo a aby neostali tieto poukazy len tak doma. Nuda je najhorší nepriateľ mladého človeka. Pripravili sme pestrú ponuku, v ktorej môžu Vaše deti uspieť.

            Kolektív ZŠ, Slovinky

          • Poďakovanie Mgr. Vladke Vaľkovej za jej ľudský a pedagogický prínos pre našu školu

          • Milí rodičia a žiaci, predovšetkým 3. ročníka, v tejto triede dochádza k zmene triednej pani učiteľky, Mgr. Vladimíry Vaľkovej, nakoľko sa končí jej pracovný pomer uzavretý na dobu zastupovania Mgr. Márie Labašovej, ktorá bola na materskej a rodičovskej dovolenke.Poďakovanie terajšej triednej učiteľke a predstavenie novej triednej učiteľky prebehne ešte i na rodičovskom stretnutí v rámci ZRPŠ, teraz v septembri. 

            POĎAKOVANIE

            V mene kolektívu ZŠ, Slovinky 71, sa chcem zo srdca poďakovať našej milej kolegyni, Mgr. Vladimíre Vaľkovej, za roky príkladnej pedagogickej práce pre našu školu. V týchto dňoch sa končí jej pracovný pomer, ktorý trval počas zastupovania čerpania materskej a rodičovskej dovolenky našej kolegyne, Mgr. Márie Labašovej.

            Milá Vladka, ďakujeme Ti i za cenné priateľstvo, každodennú spoluprácu a spoločný smiech. Želáme Ti na novom pôsobisku, na tej novej plavbe životom, ktorá je pred Tebou, veľa zdravia, nových priateľstiev a pracovných úspechov. Verím, že sa tým to naše nekončí a máme i naďalej miesto v Tvojom srdci.

            Zároveň vítam medzi nami našu kolegyňu Mgr. Máriu Labašovú, ktorá sa k nám vracia od pondelka, 11.9.2023 zo svojich krásnych materských povinností, už aj k tým školáckym ako triedna učiteľka 3. ročníka. Vitaj, späť ,Majka.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy a celý kolektív ZŠ, Slovinky

          • Informácia pre rodičov v rámci aktuálneho škol. poriadku

          • Milí rodičia venujte, prosím, pozornosť informáciám, ktoré boli aktualizované v školskom poriadku:

             Telefonovanie rodičov do školy:

            1. Rodič ospravedlňuje žiaka z vyučovania triednej učiteľke, príp. v riaditeľni školy najneskôr v deň, keď bude žia/čka chýbať a to od 7:30- 7:50h . Ak učiteľka nevie, čo je so žiakom, eviduje neúčasť ako neospravedlnenú. Je v záujme rodiča, aby kontaktoval školu. Nie je povinnosťou učiteľky ráno hľadať rodiča a zisťovať, prečo žiak v škole chýba.
            2.  Telefonovať pedagogickým zamestnancom (PZ) je možné len v čase od 7:30 - 7:50 a potom až po skončení ich vyučovacej povinnosti od 13:30h. Počas vyučovania PZ telefonovať nemôže. V tomto čase mu môžete napísať správu na Edupage, ktorej sa bude venovať po skončení vyučovacej povinnosti. Prosíme, aby ste tento pokyn rešpektovali. V nutnom prípade môžete zavolať na pevnú linku školy a budeme sa Vašej požiadavke venovať, príp. odovzdáme informáciu Vašim deťom cez prestávku.
            3. Telefonovať PZ/OZ  poobede je možné len v rámci ich pracovnej doby , t.j. max. do 15:30h, napísať správu na Edupage samozrejme môžete stále, PZ/OZ sa im budú počas pracovnej doby určite venovať.
            4. Telefonovanie do ŠKD - 053 /447 21 85 -zakúpili sme nový aparát, starší sa už kazil, za čo sa ospravedlňujeme, ak bol problém. Veríme, že sa kúpou nového aparátu tento problém odstránil.
            5. Kontakt na školskú psychologičku :  mobil : 0904 606 924 - možné kontaktovať od 7:30 - 15:30h počas pracovných dní.
            6. Telefonovať svojim deťom môžete taktiež až po skončení poslednej vyučovacej hodiny. Žiaci musia mať mobily v čase vyučovania  od 7:30 - 13:30h - vypnuté.
            7. Ohľadom ospravedlnenia dieťaťa z vyučovania na 5 dní rodičom z dôvodu ochorenia je zákonom umožnené. Avšak v prípade, že žiak vynechá z predmetu 30% a nebude možné ho hodnotiť, bude mu z predmetu nariadené komisionálne preskúšane z učiva , ktoré vynechal.
            8. Pri podozrení, že žiak opakovane ostáva  5 dní doma a že je táto možnosť pravdepodobne zneužívaná na svojvoľné nechodenie do školy, riaditeľka školy si rodiča predvolá a bude žiadať potvrdenie od lekára.
            9. Ak bude žiak, počas chýbania z dôvodu ochorenia, videný vonku, že porušuje liečebný režim a napr. sa počas chýbania v škole vonku hrá s kamarátmi, bude jeho neúčasť v škole neospravedlnená.

            Ďakujem za pozornosť. Pekný deň.

            Mgr. Anna Rybárová, RŠ

             

             

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Slovinky 71
      • +421 53/429 81 85 - Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy +421 53/447 21 85 - vychovávateľka ŠKD +421 902 072 224 - ekonómka školy
      • Slovinky 71 053 40 Slovinky Slovakia
      • 35 546 034
      • 2021668627
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje